Tarta cu Fructe și Cremă de Vanilie

Tarta cu fructe și cremă de vanilie este o delicioasă prăjitură, perfectă pentru a fi savurată în timpul sezonului cald. Această tartă răcoroasă și plină de arome este o combinație perfectă între gustul dulce al …

Tarta cu Fructe și Cremă de Vanilie

Tarta cu fructe și cremă de vanilie este o delicioasă prăjitură, perfectă pentru a fi savurată în timpul sezonului cald. Această tartă răcoroasă și plină de arome este o combinație perfectă între gustul dulce al fructelor proaspete și bogăția unei creme de vanilie fină. Cu un blat crocant și o umplutură cremoasă, această rețetă este un adevărat deliciu pentru papilele gustative.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 200g biscuiți
  • 100g unt topit

Pentru cremă de vanilie:

  • 500ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 100g zahăr
  • 40g făină
  • 1 lingură extract de vanilie

Pentru umplutură și decor:

  • Fructe proaspete (ex: căpșuni, kiwi, piersici, afine)
  • 1 plic gelatină
  • Apa

Preparare

Pentru a pregăti tarta cu fructe și cremă de vanilie, urmați acești pași:

Pasul 1: Pregătiți blatul

Zdrobiți biscuiții într-un mixer până când obțineți o textură fină. Adăugați untul topit și amestecați bine. Presați compoziția rezultată într-o tavă de tartă, acoperind atât fundul cât și marginile. Dați tava la frigider pentru a se întări timp de aproximativ 30 de minute.

Pasul 2: Preparați crema de vanilie

Într-un vas, amestecați gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție omogenă. Adăugați făina treptat și continuați să amestecați până la omogenizare. Într-un alt vas, încălziți laptele până când începe să fiarbă. Turnați treptat laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând încontinuu. Adăugați extractul de vanilie și puneți vasul pe foc mic. Continuați să amestecați până când crema se îngroașă. Lăsați crema să se răcească complet.

Pasul 3: Asamblați tarta

Scoateți tava cu blat din frigider și turnați crema de vanilie peste acesta. Nivelati crema cu ajutorul unei spatule. Decorați tarta cu fructele proaspete pe care le-ați ales. Pentru a fixa fructele, pregătiți un strat subțire de gelatină conform instrucțiunilor de pe ambalaj și aplicați-l cu ajutorul unei pensule pe suprafața fructelor. Lăsați tarta la frigider timp de cel puțin două ore înainte de servire.

Întrebări frecvente

Cât timp durează pregătirea tartei cu fructe și cremă de vanilie?

Timpul de pregătire al acestei tarte este de aproximativ o oră, incluzând și timpul de răcire al blatului și al cremei de vanilie. Este recomandat să lăsați tarta la frigider cel puțin două ore înainte de a o servi, pentru a se întări și pentru a se dezvolta aromele.

Pot folosi alte fructe în locul celor menționate în rețetă?

Absolut! Această rețetă este versatilă și puteți folosi orice fel de fructe proaspete pe care le preferați sau pe care le aveți la îndemână. Combinați culorile și aromele pentru a obține o tarta cu aspect atrăgător și gust delicios.

Pot înlocui biscuiții cu alt tip de bază pentru blat?

Da, puteți înlocui biscuiții cu alte tipuri de bază pentru blat, cum ar fi aluatul de tarta sau foi de plăcintă. Fiecare variantă va oferi un gust și o textură ușor diferite, dar rezultatul final va fi totuși o tartă delicioasă cu fructe și cremă de vanilie.

Cum pot păstra tarta proaspătă pentru mai multe zile?

Pentru a păstra tarta proaspătă mai multe zile, este recomandat să o acoperiți cu folie alimentară sau să o puneți într-un recipient etanș. Păstrați tarta la frigider pentru a preveni alterarea ingredientelor și pentru a menține prospețimea fructelor. Tarta va fi cea mai bună în primele 2-3 zile, dar se poate păstra în frigider până la 5 zile.

Vezi și:

Lasă un comentariu