Negresă de post cu vișine

Negresa de post cu vișine este o prăjitură delicioasă și potrivită pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană. Această rețetă îmbină gustul bogat al negresei cu aroma dulce-acrișoară a vișinelor proaspete. Poți pregăti …

Negresă de post cu vișine

Negresa de post cu vișine este o prăjitură delicioasă și potrivită pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană. Această rețetă îmbină gustul bogat al negresei cu aroma dulce-acrișoară a vișinelor proaspete. Poți pregăti această prăjitură pentru diverse ocazii speciale sau doar pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită.

Ingrediente necesare

Pentru blatul negresei de post cu vișine vei avea nevoie de:

 • 200 g de făină
 • 150 g de zahăr
 • 50 g de cacao neîndulcită
 • 1 plic de praf de copt
 • o priză de sare
 • 100 ml de ulei vegetal
 • 200 ml de apă plată
 • extract de vanilie
 • 200 g de vișine fără sâmburi

Mod de preparare

Pentru a pregăti negresa de post cu vișine, urmează pașii de mai jos:

 1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
 2. Într-un castron mare, amestecă făina, zahărul, cacaoa, praful de copt și sarea.
 3. Adaugă uleiul vegetal, apa și extractul de vanilie. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.
 4. Transferă compoziția într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
 5. Distribuie uniform vișinele peste aluatul din tavă.
 6. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când un test de scobitoare iese curat atunci când este introdus în mijlocul blatului.
 7. Lasă negresa să se răcească complet în tavă înainte de a o tăia în bucăți.

Servire și garnisire

Poți servi negresa de post cu vișine ca atare sau o poți garnisi cu zahăr pudră sau fulgi de ciocolată vegani. Este delicioasă alături de o cană de ceai sau cafea.

Frequently Asked Questions

1. Pot folosi alt fruct în loc de vișine?

Da, poți înlocui vișinele cu alt fruct de sezon, cum ar fi căpșunile sau zmeura. Asigură-te doar că fructul pe care îl alegi este proaspăt și bine copt.

2. Pot folosi alt tip de îndulcitor în loc de zahăr?

Da, poți înlocui zahărul cu îndulcitori naturali, cum ar fi siropul de arțar sau îndulcitorii fără calorii, dacă urmezi o dietă fără zahăr.

3. Pot adăuga nuci sau alte adaosuri în compoziție?

Absolut! Dacă îți plac nucile, alunele sau stafidele, le poți adăuga în compoziție pentru a obține o textură și o aromă suplimentară. Alege adaosurile preferate și adaugă-le cu grijă înainte de a coace prăjitura.

4. Cum se păstrează negresa de post cu vișine?

Negresa de post cu vișine poate fi păstrată la temperatura camerei, într-un recipient etanș sau înfoliată, timp de aproximativ 3-4 zile. Dacă dorești să o păstrezi mai mult timp, o poți refrigeră într-un recipient închis ermetic pentru până la o săptămână.

5. Pot congela negresa de post cu vișine?

Da, poți congela negresa de post cu vișine în bucăți individuale. Asigură-te să o ambalezi bine în folie de plastic sau într-un recipient etanș și o poți păstra în congelator pentru aproximativ 1-2 luni. Decongelează prăjitura la temperatura camerei înainte de a o servi.

Vezi și:

Lasă un comentariu