Supa de Rosii cu Taitei de Casa

Supa de rosii cu taitei de casa este o delicioasa si reconfortanta reteta traditionala romaneasca. Aceasta supa bogata, cu arome intense de rosii proaspete si taitei subtiri de casa, este unul dintre preparatele preferate ale …

Supa de Rosii cu Taitei de Casa

Supa de rosii cu taitei de casa este o delicioasa si reconfortanta reteta traditionala romaneasca. Aceasta supa bogata, cu arome intense de rosii proaspete si taitei subtiri de casa, este unul dintre preparatele preferate ale multor familii. Cu siguranta vei iubi gustul autentic al acestei supe clasice!

Reteta pentru Supa de Rosii cu Taitei de Casa

Pentru a pregati supa de rosii cu taitei de casa, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg de rosii proaspete
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 100 g taitei de casa
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 litru de apa
  • Sare si piper dupa gust

Pentru prepararea suplimentara a taiteilor de casa, vei avea nevoie de faina, oua si putina apa.

Instructiuni de preparare:

1. Incepe prin pregatirea taiteilor de casa. Intr-un bol, amesteca faina cu oua si adauga treptat apa pana obtii un aluat elastic. Framanta bine aluatul timp de aproximativ 10 minute, apoi lasa-l sa se odihneasca acoperit cu un prosop umed timp de 30 de minute.

2. Dupa ce aluatul s-a odihnit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina pana obtii o foaie subtire. Taie aluatul in fasii subtiri pentru a forma taiteii.

3. Pune rosiile in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi scoate-le si pune-le intr-un bol cu apa rece. In acest fel, vei putea indeparta mai usor coaja de pe rosii. Curata rosiile de coaja si taie-le cubulete mici.

4. Incinge uleiul de masline intr-o oala mare. Adauga ceapa tocata marunt si morcovii taiati in rondele si caliti-le pana devin usor moi. Adauga apoi cartofii taiati cubulete si rosiile cubulete. Toarna apa si lasa supa sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand legumele sunt moi.

5. Adauga taiteii de casa in supa si lasa-i sa fiarba pana cand sunt gata, in conformitate cu timpul indicat pe ambalajul taiteilor.

6. La final, adauga patrunjelul tocat si condimenteaza supa cu sare si piper dupa gust. Amesteca bine si lasa supa sa mai fiarba inca 2-3 minute.

7. Supa de rosii cu taitei de casa este acum gata de servit. Poate fi savurata calda, garnisita cu frunze proaspete de patrunjel sau crutoane de paine prajite.

FAQ despre Supa de Rosii cu Taitei de Casa

1. Pot folosi rosii conservate in loc de rosii proaspete?

Desigur, poti folosi rosii conservate pentru a pregati supa de rosii cu taitei de casa. Asigura-te doar ca sunt bine conservate si nu contin aditivi sau conservanti nesanatosi.

2. Pot inlocui taiteii de casa cu taitei din comert?

Da, daca nu ai timp sau nu doresti sa faci taiteii de casa, ii poti inlocui cu taitei din comert. Alege taitei subtiri pentru a se potrivi mai bine cu supa.

3. Pot adauga alte legume in supa?

Absolut! Supa de rosii cu taitei de casa este o reteta versatila, iar tu poti adauga orice legume iti plac. De exemplu, ardei gras, dovlecel sau telina pot adauga arome delicioase suplimentare.

4. Pot congela supa ramasa?

Da, supa de rosii cu taitei de casa poate fi congelata. Asigura-te doar ca o lasi sa se raceasca complet inainte de a o pune in recipiente adecvate pentru congelator.

5. Pot folosi paste fainoase in loc de taitei de casa?

Da, daca nu ai taitei de casa la indemana, poti folosi paste fainoase precum fidea sau vermicelli. Acestea vor oferi supa un gust similar si vor fi la fel de delicioase.

Aceasta supa clasica romaneasca, supa de rosii cu taitei de casa, este un adevarat deliciu culinar. Savureaza-o alaturi de cei dragi si bucura-te de aromele autentice si comfort food-ul pe care il ofera!

Vezi și:

Lasă un comentariu