Mere la borcan pentru iarnă fără zahăr

Dorim să vă prezentăm o rețetă delicioasă și sănătoasă pentru mere la borcan pentru iarnă fără zahăr. Această metodă simplă de conservare vă permite să vă bucurați de aroma și prospețimea merelor în timpul sezonului …

Mere la borcan pentru iarnă fără zahăr

Dorim să vă prezentăm o rețetă delicioasă și sănătoasă pentru mere la borcan pentru iarnă fără zahăr. Această metodă simplă de conservare vă permite să vă bucurați de aroma și prospețimea merelor în timpul sezonului rece, păstrându-le gustul autentic și valorile nutriționale.

Recoltarea și pregătirea merelor

Primul pas în procesul de conservare a merelor la borcan pentru iarnă este selectarea celor mai coapte și suculente exemplare de mere. Alegeți mere proaspete, de calitate, preferabil din surse locale sau din propria livadă.

Spălați bine merele și îndepărtați orice imperfecțiuni sau pete. Nu este nevoie să le decojiți, deoarece coaja adaugă arome și nutrienți merelor conservate.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti merele la borcan pentru iarnă fără zahăr, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Mere coapte și suculente
 • Suc de lămâie (opțional)
 • Stafide (opțional)
 • Scorțișoară (opțional)

Metoda de preparare

Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a pregăti merele la borcan pentru iarnă fără zahăr:

 1. Sterilizați borcanele și capacul înainte de utilizare. Acest lucru va asigura o conservare sigură și de lungă durată a merelor.
 2. Tăiați merele în felii subțiri sau în cuburi, după preferință.
 3. Opțional, puteți adăuga sucul de lămâie peste mere pentru a preveni oxidarea și pentru a le menține aspectul proaspăt și strălucitor.
 4. Puteți îmbogăți aroma merelor prin adăugarea de stafide și scorțișoară în borcane.
 5. Puneți merele în borcane și presați ușor pentru a elimina spațiul dintre ele.
 6. Sigilați borcanele cu capacul și asigurați-vă că sunt bine închise.
 7. Pregătiți o cratiță mare cu apă și așezați borcanele în ea. Asigurați-vă că borcanele sunt acoperite complet de apă.
 8. Fierbeți borcanele timp de aproximativ 20 de minute pentru a asigura o conservare corespunzătoare.
 9. Îndepărtați borcanele din apă și lăsați-le să se răcească complet înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat.

Beneficiile merelor la borcan pentru iarnă fără zahăr

Merele conservate la borcan pentru iarnă fără zahăr oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:

 • Păstrarea valorilor nutriționale: Procesul de conservare al merelor la borcan fără zahăr vă permite să beneficiați în continuare de vitaminele și mineralele esențiale găsite în merele proaspete. Astfel, puteți înfrunta iarna cu un aport crescut de substanțe nutritive.
 • Aromă și gust autentic: Merele conservate la borcan păstrează aroma și gustul autentic al fructelor proaspete. Acestea pot fi folosite în diverse rețete, precum plăcinte, gemuri sau sosuri pentru a adăuga savoare preparatelor.
 • Economie de timp: Pregătirea merelor la borcan pentru iarnă vă permite să economisiți timp în sezonul rece. Nu mai trebuie să tăiați merele înainte de fiecare utilizare, deoarece le aveți deja pregătite și conservate în borcane.

Întrebări frecvente (FAQ)

Cât timp pot păstra merele conservate la borcan?

Merele conservate la borcan pot fi păstrate timp de aproximativ 1 an într-un loc răcoros și întunecat. Asigurați-vă că borcanele sunt sigilate corect pentru a evita deteriorarea sau fermentarea merelor.

Pot folosi merele conservate la borcan în diverse rețete?

Absolut! Merele conservate la borcan pot fi utilizate în diverse rețete, precum plăcinte, gemuri, compoturi sau sosuri pentru carne. Acestea adaugă o aromă și o textură minunate preparatelor.

Este necesar să adaug zahăr în merele conservate la borcan?

Nu este necesar să adăugați zahăr în merele conservate la borcan. Procesul de conservare fără zahăr vă permite să păstrați dulceața naturală a merelor, menținându-le savoarea autentică și oferindu-vă opțiuni mai sănătoase pentru sezonul rece.

Cum pot folosi merele conservate la borcan pe parcursul iernii?

Puteți folosi merele conservate la borcan pe parcursul iernii în diverse moduri. Le puteți servi ca atare, ca desert sau gustare sănătoasă. De asemenea, le puteți adăuga în rețetele preferate pentru a le îmbogăți aroma și valoarea nutritivă.

Vezi și:

Lasă un comentariu