Ciorba de Porc cu Tarhon

Ciorba de porc cu tarhon este o mâncare tradițională românească bogată în arome și gusturi. Această delicioasă supă vine în întâmpinarea iubitorilor de gastronomie cu o combinație perfectă între carnea suculentă de porc, legume proaspete …

Ciorba de Porc cu Tarhon

Ciorba de porc cu tarhon este o mâncare tradițională românească bogată în arome și gusturi. Această delicioasă supă vine în întâmpinarea iubitorilor de gastronomie cu o combinație perfectă între carnea suculentă de porc, legume proaspete și aroma distinctivă a tarhonului. Este un preparat apreciat în bucătăria românească și poate fi servit ca fel principal sau ca o gustare revigorantă.

Originea și istoria ciorbei de porc cu tarhon

Ciorba de porc cu tarhon are rădăcini adânc înrădăcinate în tradiția culinară românească. Acest preparat a fost creat în timpul perioadei de influență otomană în Țara Românească și Moldova, și a evoluat de-a lungul secolelor, adăugându-se și alte ingrediente specifice regiunilor respective. Tarhonul, cu aroma sa intensă și ușor amară, a devenit un ingredient cheie pentru a aduce unicitate și savoare acestei ciorbe.

Ingrediente necesare pentru ciorba de porc cu tarhon

Pentru a pregăti o ciorbă de porc cu tarhon delicioasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 de grame de carne de porc (de preferat cu os)
 • 2 cepe mari
 • 3 morcovi
 • 1 rădăcină de păstârnac
 • 1 rădăcină de țelină
 • 1 legătură de tarhon proaspăt
 • 1 legătură de leuștean
 • 2 ouă
 • 2 linguri de ulei vegetal
 • 2 litri de apă
 • Sare și piper după gust

Mod de preparare a ciorbei de porc cu tarhon

Pentru a pregăti ciorba de porc cu tarhon, urmați următorii pași:

 1. Curățați și spălați legumele, apoi tăiați-le cuburi mici.
 2. Într-o oală mare, căliți ceapa în ulei până devine transparentă. Adăugați carnea de porc și prăjiți-o până se rumenește ușor.
 3. Adăugați morcovii, păstârnacul și țelina în oală și continuați să gătiți timp de aproximativ 5 minute.
 4. Turnați apa în oală și lăsați ciorba să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ o oră sau până când carnea este fragedă.
 5. Îndepărtați carnea de pe os (dacă ați folosit carne cu os) și tăiați-o bucăți mici.
 6. Întoarceți carnea la ciorbă și adăugați tarhonul și leușteanul tocate fin. Continuați să fierbeți timp de încă 10-15 minute.
 7. Bateți ouăle într-un castron și adăugați treptat zeama fierbinte din oală, amestecând continuu pentru a evita coagularea ouălor. Turnați amestecul obținut înapoi în oală.
 8. Condimentați ciorba cu sare și piper după gust.
 9. Lăsați ciorba să fiarbă încă 2-3 minute și apoi opriți focul.

Servirea ciorbei de porc cu tarhon

Ciorba de porc cu tarhon este cel mai bine servită fierbinte, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă alături. Poate fi garnisită cu câteva frunze de tarhon și leuștean pentru a intensifica aromele. Este un fel de mâncare consistent și satisfăcător, perfect pentru a fi savurat în timpul sezonului rece sau în zilele când vă doriți ceva revigorant.

Cât timp durează să pregătesc ciorba de porc cu tarhon?

Timpul necesar pentru pregătirea ciorbei de porc cu tarhon variază în funcție de metoda de gătit și de frăgezimea cărnii. În general, pregătirea completă a ciorbei poate dura aproximativ 2-3 ore.

Pot folosi alte ierburi în loc de tarhon?

Desigur, dacă nu puteți găsi tarhon, puteți înlocui cu alte ierburi aromate, precum măghiranul sau cimbrul. Acestea vor adăuga arome diferite ciorbei, dar totuși delicioase.

Pot folosi carne de porc fără os pentru ciorba de porc cu tarhon?

Da, puteți folosi carne de porc fără os pentru ciorba de porc cu tarhon. Totuși, carnea cu os poate adăuga o aromă și o savoare suplimentară ciorbei datorită substanțelor eliberate în timpul procesului de gătire.

Pot înlocui carnea de porc cu alt tip de carne?

Desigur, puteți experimenta cu alte tipuri de carne, cum ar fi carne de vită sau carne de pui, pentru a crea o variantă personalizată a ciorbei de tarhon. Fiecare tip de carne va aduce propriile arome și texturi în ciorbă.

Cât timp pot păstra ciorba de porc cu tarhon în frigider?

Recomandat este să consumați ciorba în maximum 2-3 zile de la preparare, păstrând-o în frigider. Asigurați-vă că o depozitați într-un recipient sigilat pentru a menține prospețimea și a evita contaminarea.

Vezi și:

Lasă un comentariu