Ciorba de Porc a la Grec

Ciorba de porc a la grec este o delicioasă și aromată supă tradițională din bucătăria românească. Această rețetă aduce o combinație savuroasă de ingrediente și arome specifice Greciei și este apreciată de multe persoane pentru …

Ciorba de Porc a la Grec

Ciorba de porc a la grec este o delicioasă și aromată supă tradițională din bucătăria românească. Această rețetă aduce o combinație savuroasă de ingrediente și arome specifice Greciei și este apreciată de multe persoane pentru gustul său bogat și reconfortant.

Originea ciorbei de porc a la grec

Deși denumirea sugerează o influență grecească, ciorba de porc a la grec este în mod ironic o rețetă tradițională românească. Numele poate fi atribuit unor arome și ingrediente caracteristice bucătăriei grecești, care adaugă un plus de savoare acestei preparate.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara o delicioasă ciorbă de porc a la grec, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 de grame de carne de porc (preferabil cotlet sau pulpă)
 • 2 cepe mari
 • 3 morcovi
 • 1 rădăcină de păstârnac
 • 1 rădăcină de țelină
 • 1 ardei gras
 • 1 cartof
 • 200 de grame de mazăre verde
 • 1 legătură de leuștean
 • 1 legătură de pătrunjel
 • 2 ouă
 • 1 lămâie
 • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Pentru a pregăti ciorba de porc a la grec, urmați acești pași simpli:

 1. Curățați și tăiați carnea de porc în bucăți potrivite.
 2. Într-o oală mare, adăugați carne de porc și acoperiți cu apă rece. Lăsați să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute.
 3. Curățați și tăiați legumele în bucăți mici. Adăugați-le în oală împreună cu carnea de porc.
 4. Lăsați ciorba să fiarbă încă 20-30 de minute sau până când legumele sunt moi și carnea de porc este fragedă.
 5. Într-un bol separat, bateți ouăle și stoarceți sucul de lămâie. Adăugați treptat 1-2 polonice de supă fierbinte în compoziție, amestecând continuu pentru a evita ca ouăle să se coaguleze.
 6. Turnați compoziția cu ouă și lămâie în oală, amestecând ușor.
 7. Adăugați frunzele de leuștean și pătrunjel tocate și condimentați cu sare și piper după gust.
 8. Lăsați ciorba să mai fiarbă timp de 5-10 minute, apoi opriți focul.

Servirea ciorbei de porc a la grec

Ciorba de porc a la grec se servește de obicei caldă, în farfurii adânci, garnisită cu o felie de lămâie și câteva frunze de pătrunjel proaspăt. Poate fi însoțită de o felie de pâine proaspătă sau de mămăligă.

Frecvente întrebări despre ciorba de porc a la grec

Ce fel de carne de porc este potrivită pentru ciorba de porc a la grec?

Pentru a obține cel mai bun rezultat, se recomandă utilizarea de carne de porc proaspătă și fragedă, precum cotletul sau pulpa.

Pot înlocui mazărea verde cu alt ingredient?

Da, dacă nu sunteți fan mazăre verde, puteți înlocui această legumă cu fasole verde sau cu alte legume de sezon pe care le preferați.

Cât timp trebuie să fierb ciorba?

Timpul de fierbere al ciorbei de porc a la grec variază în funcție de tipul de carne și de consistența dorită. În general, carnea trebuie fiartă timp de aproximativ 30 de minute, iar legumele adăugate ulterior vor necesita aproximativ 20-30 de minute de gătire suplimentară.

Se poate păstra ciorba de porc a la grec pentru a doua zi?

Da, ciorba de porc a la grec se poate păstra în frigider pentru a doua zi. Este recomandat să o încălziți treptat la foc mic pentru a menține gustul și textura optimă.

Acum că aveți această delicioasă rețetă, puteți pregăti propriul vas de ciorbă de porc a la grec și bucurați-vă de o experiență culinară autentică și gustoasă. Savurați fiecare lingură din această supă tradițională și vă veți îndrăgosti cu siguranță de gustul său remarcabil!

Vezi și:

Lasă un comentariu