Ciorba de Legume cu Bors

Ciorba de legume cu bors este o delicioasă supă tradițională românească, plină de arome și savoare. Această rețetă este o combinație perfectă de legume proaspete, condimente și bors, care oferă un gust unic și răcoritor. …

Ciorba de Legume cu Bors

Ciorba de legume cu bors este o delicioasă supă tradițională românească, plină de arome și savoare. Această rețetă este o combinație perfectă de legume proaspete, condimente și bors, care oferă un gust unic și răcoritor. Ciorba de legume cu bors este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să încerce o mâncare sănătoasă, bogată în vitamine și nutrienți.

Ingrediente

Pentru a prepara o ciorbă de legume cu bors, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 2 morcovi
 • 2 cartofi
 • 1 ceapă
 • 1 ardei gras
 • 1 dovlecel
 • 1 legătură de pătrunjel
 • 1 legătură de leuștean
 • 1 lingură de ulei
 • 1 lingură de făină
 • 200 ml de bors
 • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Pentru a prepara ciorba de legume cu bors, urmați acești pași simpli:

 1. Curățați și spălați legumele. Tăiați morcovii, cartofii, ceapa, ardeiul gras și dovlecelul în cuburi mici.
 2. Într-o oală mare, încălziți uleiul și căliți ceapa până devine transparentă.
 3. Adăugați morcovii și ardeiul gras și căliți timp de câteva minute, amestecând din când în când.
 4. Adăugați cartofii și dovlecelul și turnați suficientă apă pentru a acoperi legumele. Lăsați-le să fiarbă până devin moi.
 5. Într-un bol mic, amestecați făina cu puțină apă până obțineți o pastă omogenă. Adăugați treptat această pastă în oală, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
 6. Tăiați pătrunjelul și leușteanul mărunt și adăugați-le în oală. Lăsați ciorba să mai fiarbă încă 5-10 minute.
 7. Adăugați borsul și asezonati cu sare și piper după gust. Lăsați ciorba să mai fiarbă încă 2-3 minute.
 8. Serviți ciorba de legume cu bors caldă, garnisită cu ierburi proaspete și pâine proaspătă.

Frecvente întrebări despre ciorba de legume cu bors

Care sunt beneficiile consumului de ciorbă de legume cu bors?

Ciorba de legume cu bors este o opțiune sănătoasă de masă, bogată în vitamine și minerale din legumele proaspete. Borsul, în special, este o sursă excelentă de probiotice, care ajută la menținerea sănătății intestinale. De asemenea, ciorba de legume cu bors are un conținut scăzut de calorii, fiind potrivită pentru persoanele care doresc să-și mențină greutatea sau să slăbească.

Pot folosi alte legume în ciorba de legume cu bors?

Absolut! Ciorba de legume cu bors este o rețetă versatilă, iar puteți adăuga sau înlocui legumele în funcție de preferințele dumneavoastră. Unele opțiuni delicioase includ fasole verde, varză, țelină sau pastarnac. Experimențați cu diverse combinații pentru a obține gustul dorit.

De ce este borsul important în ciorba de legume?

Borsul este un ingredient cheie în ciorba de legume, oferind o notă acidă și răcoritoare. Pe lângă aportul de arome, borsul are și beneficii pentru sănătate. Acesta conține probiotice care ajută la menținerea echilibrului florei intestinale și pot îmbunătăți digestia. De asemenea, borsul poate fi o sursă de vitamina C și alte substanțe nutritive esențiale.

Cum pot păstra ciorba de legume cu bors?

Ciorba de legume cu bors poate fi păstrată în frigider, într-un recipient sigilat, timp de 2-3 zile. Asigurați-vă că o răciți complet înainte de a o pune la frigider. Dacă doriți să o păstrați pentru o perioadă mai lungă, puteți congela ciorba în porții individuale și o puteți dezgheța și încălzi atunci când doriți să o consumați.

Vezi și:

Lasă un comentariu