Tort în formă de inimă cu ciocolată

Tortul în formă de inimă cu ciocolată este o delicioasă și atrăgătoare opțiune pentru orice ocazie specială. Acest desert rafinat îmbină frumusețea formei de inimă cu savoarea intensă a ciocolatei, creând astfel un tort memorabil …

Tort în formă de inimă cu ciocolată

Tortul în formă de inimă cu ciocolată este o delicioasă și atrăgătoare opțiune pentru orice ocazie specială. Acest desert rafinat îmbină frumusețea formei de inimă cu savoarea intensă a ciocolatei, creând astfel un tort memorabil care va încânta orice iubitor de dulciuri.

Ingrediente pentru tortul în formă de inimă cu ciocolată

Pentru a pregăti acest tort delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200 g de ciocolată neagră de calitate superioară
 • 200 g de unt
 • 200 g de zahăr
 • 4 ouă
 • 150 g de făină
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • O priză de sare

Mod de preparare

Pentru a prepara tortul în formă de inimă cu ciocolată, urmați acești pași simpli:

 1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o formă de copt în formă de inimă, pe care o veți tapeta cu hârtie de copt.
 2. Într-un vas termorezistent, topiți ciocolata neagră și untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când până când obțineți o compoziție omogenă.
 3. Într-un castron, amestecați zahărul și ouăle până când obțineți o compoziție spumoasă.
 4. Adăugați amestecul de ciocolată topită și unt treptat în compoziția cu zahăr și ouă, amestecând continuu.
 5. Cerneti făina, praful de copt și sarea în compoziția de ciocolată și amestecați până când toate ingredientele sunt încorporate.
 6. Adăugați extractul de vanilie și amestecați din nou până când obțineți o compoziție omogenă.
 7. Turnați compoziția în forma pregătită și nivelati suprafața cu spatele unei linguri.
 8. Coaceți tortul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul tortului trebuie să iasă curată).
 9. Lăsați tortul să se răcească complet în forma de copt, apoi îl puteți scoate și transfera pe un platou de servire.

Decorarea tortului în formă de inimă cu ciocolată

Odată ce tortul s-a răcit complet, puteți da frâu liber creativității și să-l decorați după preferință. Iată câteva sugestii de decor:

 • Pudrați tortul cu zahăr pudră și adăugați fructe proaspete, precum căpșuni sau afine, în jurul lui pentru un aspect atrăgător.
 • Acoperiți tortul cu o glazură de ciocolată sau cu o cremă de unt aromată.
 • Folosiți bomboane sau bomboane cu fulgi de ciocolată pentru a crea un design interesant pe suprafața tortului.
 • Adăugați elemente decorative precum inimioare din fondant, panglici colorate sau mărgele comestibile pentru a completa aspectul tematic al tortului.

Frecvente întrebări despre tortul în formă de inimă cu ciocolată

Cât timp rezistă tortul în formă de inimă cu ciocolată proaspăt?

Tortul în formă de inimă cu ciocolată se păstrează proaspăt timp de aproximativ 3-4 zile, dacă este depozitat într-un recipient etanș la temperatura camerei.

Pot folosi ciocolată albă în loc de ciocolată neagră pentru acest tort?

Da, puteți înlocui ciocolata neagră cu ciocolată albă, dacă preferați. Acest lucru va schimba ușor gustul și aspectul tortului, oferindu-i o notă mai dulce și o nuanță de culoare diferită.

Se poate congela tortul în formă de inimă cu ciocolată?

Da, tortul în formă de inimă cu ciocolată poate fi congelat pentru a fi păstrat pe termen mai lung. Asigurați-vă că îl împachetați bine în folie de plastic sau îl puneți într-un recipient etanș înainte de a-l congela. Decongelați tortul la temperatura camerei înainte de a-l servi.

Acesta a fost un ghid complet pentru prepararea unui delicios tort în formă de inimă cu ciocolată. Sperăm că veți încerca această rețetă și veți bucura pe cei dragi cu acest desert special. Savurați fiecare moment dulce și creați amintiri frumoase în timp ce vă bucurați de acest tort minunat!

Vezi și:

Lasă un comentariu