Salam de biscuiți fără lapte

Salamul de biscuiți fără lapte este o delicioasă prăjitură care poate fi savurată de toți cei care nu pot consuma produse lactate sau care preferă o opțiune fără lapte. Această rețetă simplă și ușor de …

Salam de biscuiți fără lapte

Salamul de biscuiți fără lapte este o delicioasă prăjitură care poate fi savurată de toți cei care nu pot consuma produse lactate sau care preferă o opțiune fără lapte. Această rețetă simplă și ușor de preparat îmbină gustul bogat al biscuiților cu aroma intensă a ciocolatei și a fructelor uscate, rezultând un desert minunat și atrăgător pentru toată familia.

Ingrediente necesare

 • 300 g biscuiți simpli
 • 150 g zahăr
 • 100 g cacao
 • 100 g unt fără lactoză
 • 100 ml apă
 • 100 g nuci măcinate
 • 100 g stafide
 • 100 g gem de fructe
 • 50 ml suc de portocale
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • Cacao sau zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pentru a pregăti salamul de biscuiți fără lapte, urmați pașii simpli de mai jos:

 1. Puneți biscuiții într-un sac de plastic și sfărâmați-i în bucăți mici folosind un sucitor sau bătătorul de carne.
 2. Într-un vas, amestecați zahărul, cacaoa și untul fără lactoză și topiți-le pe foc mic, adăugând apă treptat.
 3. Lași compoziția să se răcească puțin, apoi adaugă nucile măcinate, stafidele, gemul de fructe, suc de portocale și esența de vanilie. Amestecă bine.
 4. Adaugă bucățile de biscuiți sfărâmați în vasul cu compoziția de ciocolată și amestecă până când toți biscuiții sunt acoperiți uniform.
 5. Puneți compoziția pe o folie de aluminiu și formați un rulou strâns. Strângeți folia la capete pentru a sigila salamul de biscuiți.
 6. Dă salamul la frigider și lasă-l să se odihnească timp de cel puțin 4-5 ore sau peste noapte, pentru a se întări și a dobândi consistența dorită.
 7. Înainte de servire, decoarați salamul de biscuiți cu cacao sau zahăr pudră și feliați-l subțire.

Întrebări frecvente

1. Pot folosi alte tipuri de biscuiți în această rețetă?

Da, puteți experimenta cu diferite tipuri de biscuiți în funcție de preferințele dumneavoastră. Biscuiții simpli sunt cei mai obișnuiți, dar puteți utiliza și biscuiți cu ciocolată, cu vanilie sau chiar cu nuci.

2. Se pot înlocui nucile cu alte fructe uscate?

Absolut! Dacă nu sunteți fan al nucilor, puteți înlocui nucile cu alune, migdale, fistic sau orice alt tip de fructe uscate pe care le preferați.

3. Ce tip de gem de fructe este cel mai potrivit pentru această rețetă?

Puteți utiliza gemul de fructe de preferința dumneavoastră, cum ar fi gemul de caise, gemul de prune sau gemul de căpșuni. Alegeți un gem de calitate pentru a obține un gust mai bun în salamul de biscuiți.

4. Pot înlocui untul fără lactoză cu alt tip de grăsime vegetală?

Da, puteți înlocui untul fără lactoză cu ulei de cocos sau margarină vegană, în cazul în care doriți o opțiune complet fără lactate.

5. Cât timp poate fi păstrat salamul de biscuiți fără lapte?

Salamul de biscuiți fără lapte poate fi păstrat în frigider, într-un recipient sigilat, timp de aproximativ o săptămână. Asigurați-vă că îl depozitați într-un loc răcoros și uscat pentru a menține prospețimea și calitatea.

Vezi și:

Lasă un comentariu