Pasca cu Ciocolată fără Brânză: Rețeta Delicioasă și Inovatoare

Bine ați venit la cel mai delicios articol despre pasca cu ciocolată fără brânză! În acest ghid culinar, vă vom prezenta o rețetă inovatoare, care aduce o notă dulce și savuroasă tradiționalei pasci de Paște. …

Pasca cu Ciocolată fără Brânză: Rețeta Delicioasă și Inovatoare

Bine ați venit la cel mai delicios articol despre pasca cu ciocolată fără brânză! În acest ghid culinar, vă vom prezenta o rețetă inovatoare, care aduce o notă dulce și savuroasă tradiționalei pasci de Paște. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni diferite, dar extrem de apetisante, acest preparat cu ciocolată va deveni, cu siguranță, vedeta mesei de sărbătoare.

Ce este pasca cu ciocolată fără brânză?

Pasca cu ciocolată fără brânză este o reinterpretare modernă a desertului tradițional de Paște – pasca. Această variantă îndrăzneață înlocuiește clasicul umplut cu brânză cu un amestec delicios de ciocolată, stafide și alte ingrediente minunate. Rezultatul este o prăjitură pufoasă, aromată și cu un gust irezistibil de ciocolată.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti pasca cu ciocolată fără brânză, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500g făină albă
 • 50g drojdie proaspătă
 • 200ml lapte cald
 • 100g zahăr
 • 100g unt, topit
 • 3 ouă (2 pentru aluat și 1 pentru uns)
 • 100g ciocolată neagră, tocată mărunt
 • 100g stafide
 • coajă de portocală, rasă
 • esență de vanilie
 • sare

Cum se prepară pasca cu ciocolată fără brânză?

1. Într-un bol mare, dizolvați drojdia în lapte cald și adăugați o linguriță de zahăr. Lăsați amestecul să se activeze timp de aproximativ 10 minute, până când începe să facă spumă.

2. Adăugați făina, restul de zahăr, untul topit, două ouă, esența de vanilie și o priză de sare în bolul cu drojdie activată. Amestecați bine până obțineți un aluat omogen și elastic.

3. Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați-l la dospit într-un loc cald și ferit de curent timp de aproximativ 1-2 ore, până când aluatul își dublează volumul.

4. Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă rotundă de copt, pe care o veți unge cu unt și tapeta cu hârtie de copt.

5. Rupți aluatul dospit în două părți egale și întindeți o bucată în formă rotundă, suficient de mare încât să acopere baza și pereții tăvii. Păstrați și o parte din aluat pentru a acoperi prăjitura deasupra.

6. Presărați ciocolata tocată și stafidele pe întreaga suprafață a aluatului din tavă și radeți coaja de portocală deasupra umpluturii.

7. Acoperiți cu cealaltă bucată de aluat și sigilați bine marginile pentru a nu se scurge umplutura în timpul coacerii.

8. Bateți ușor oul rămas și ungeți cu grijă pasca deasupra pentru a obține o crustă frumoasă și aurie în timpul coacerii.

9. Coaceți pasca cu ciocolată fără brânză în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când devine frumos rumenită.

10. Lăsați pasca să se răcească în tavă timp de aproximativ 15 minute, apoi scoateți-o pe un grătar pentru a se răci complet.

Savurați cu plăcere!

Acum că pasca cu ciocolată fără brânză este gata, puteți să o savurați alături de cei dragi în timpul sărbătorilor pascale. Această reinterpretare inedită a desertului tradițional va cuceri cu siguranță toate papilele gustative și vă va aduce lăudări și aprecieri din partea celor care o vor gusta.

1. Pot înlocui ciocolata neagră cu ciocolată albă?

Desigur! Dacă preferați ciocolata albă, o puteți folosi cu încredere în această rețetă. Rezultatul va fi la fel de delicios și cu un gust diferit, dar la fel de satisfăcător.

2. Pot adăuga nuci sau alte fructe în pasca cu ciocolată?

Absolut! Adăugarea de nuci, alune sau alte fructe uscate precum caise sau smochine este o idee minunată. Aceste ingrediente vor adăuga textură și arome delicioase desertului.

3. Cum pot păstra pasca proaspătă mai mult timp?

Pentru a păstra pasca proaspătă mai mult timp, înfășurați-o în folie de plastic sau depozitați-o într-o cutie ermetică la temperatura camerei. În felul acesta, veți putea savura desertul timp de câteva zile după preparare.

4. Pot congela pasca cu ciocolată?

Da, puteți congela pasca cu ciocolată pentru a o păstra pentru o perioadă mai lungă de timp. Înfășurați-o bine în folie de plastic și puneți-o într-o pungă de plastic sigilată înainte de a o congela. Când doriți să o serviți din nou, lăsați-o să se dezghețe la temperatura camerei sau o puteți încălzi ușor în cuptor.

Vezi și:

Lasă un comentariu